1. Kan Bağışı
Kan, en temel yaşam kaynağıdır. Bir canlıda, kan akışının durması demek, hayatının sona ermesi anlamına gelmektedir. Yetişkin bir insanda ortalama 5-6 litre kan bulunur. Kan, akciğerden aldığı oksijeni dokulara ve dokularda üretilen karbondioksiti akciğere taşır. Gerekli besin ve hormonları, dokuların süzgecinden geçirir. İletirken de, artık maddeleri atmak için akciğer, karaciğer ve böbrek gibi organlara taşır. Ayrıca vücut ısı dengesini sağlar, asit-baz dengesini korur. Kanserojen maddelerden, yabancı maddelerden, mikroplardan ve virüslerden korur. Pıhtılaşma yaparak kan kayıplarını önler. İnsanların vücudunda gerekenden az bulunduğu durumlarda, kan alışverişinin yapılmasına neden olmaktadır. Kanın, insan hayatındaki önemi hayati seviyededir.
Ethıo Hatip Kalkınma Derneği Ethiopian red cross( kızılay) kurumuyla işbirliği içerisinde okullarda ve belirli yerlerde kan bağışı projesini yapmayı hedeflemektedir.

KATARAKT PROJESİ
Etiyopya’da binlerce kişi, teknik ve maddi imkânsızlıklar nedeniyle katarakt ameliyatı olamadığı için görme yeteneğini kaybediyor. Oysa günümüzde 15 dakika gibi kısa bir sürede gerçekleştirilecek olan ameliyat ile hasta sağlığına kavuşmaktadır.
Ethio Hatıp Kalkınma Derneği Ethiopya’nın farklı bölgelerinde katarakt projesini uygulayarak yüzlerce insanın görmesini sağlamaktadır.